Korres

Korres: homeopathie meets cosmetica

Wie is de firma Korres?


"Korres is een Griekse onderneming, opgericht in 1996. Het merk is gegroeid uit de eerste homeopathische apotheek van Athene. Gestart met een dagcrème op basis van wilde roos, die nog steeds tot hun gamma behoort, hebben ze ondertussen een volledige waaier aan natuurlijke producten, meer dan 300 zelfs. In hun gamma vind je producten voor huid-en haarverzorging, lichaams- , zonne- en maquillageproducten."

Wat houdt hun filosofie in?


"Het gamma van Korres steunt op vier grondprincipes. Eerst en vooral gebruiken ze altijd natuurlijk actieve ingrediënten. Waarvan de werkzaamheid klinisch getest moet zijn. Hun producten gebruik je dagelijks, dus ze zijn liefst toegankelijk voor iedereen aan een redelijke prijs. En ook niet belangrijk: bij Korres kiezen ze ook voor een aantrekkelijke verpakking. Kort samengevat: Korres is veilig, doeltreffend, natuurlijk en mooi verpakt."

Zijn er stoffen die Korres níet gebruikt?


"Jazeker. Minerale oliën en afgeleide stoffen gebruiken ze niet. Korres vervangt dit door plantaardige oliën die wél huidvriendelijk zijn. Ook propyleenglycol mijden ze, omdat het gelinkt wordt aan bepaalde allergieën. Wordt ook niet gebruikt: ethanolamines – wegens huidirritaties – en ammoniak, een stof die je in haarkleurmiddelen vindt. En tot slot laten ze ook siliconen weg uit hun gamma. Siliconen hebben dezelfde nadelen als minerale oliën. Ze zijn ook niet biologisch afbreekbaar. Korres vervangt ze door speciale combinaties van plantaardige oliën. Resultaat is een aangename, fijne en zachte textuur die goed verdragen en opgenomen wordt door de huid. De poriën verstoppen niet én de huid wordt gevoed."