Kies een zonnebrandcrème

Terug naar Bescherm je huid

Wil je een optimale bescherming? Dan kies je best een crème met een zeer hoge SPF. Wil je echter zo veilig mogelijk bruinen? Ga dan voor een crème met lagere SPF, maar wel in functie van je huidtype.

Eén crème voor het hele gezin bestaat immers niet. Welk zonneproduct je kiest, hangt af van de plaats waar je zont, van de persoon en hoe je met vakantie gaat.

Kies voor een modern product, dat breedspectrumfilters tegen UVA- stralen bevat. UVA-stralen dringen door de wolkenhemel en je autoruiten.

Baby’s hebben altijd een factor 50+ nodig. Voor hen kies je best een zonnecrème zonder parfum mét zonnefilters die een fors gehalte aan minerale filters bevatten. Baby’s moet je ook beschermen tegen de zon met een t-shirt, zonnebril en breed hoedje.

Kinderen tot 10 jaar hebben altijd SPF 30 nodig, ongeacht hun huidtype. Voor volwassenen moeten de zonneproducten aangepast zijn aan het huidtype en het soort vakantie (sport, strand,etc.).

Het risico op zonnebrand kan je inschatten. Een goede maatstaf is de UV-index, die gaat van 0 tot 12. Deze UV-index geeft aan hoe je je doeltreffend kunt beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon:

1-2: lage intensiteit van de stralen, dus onnodig om je te beschermen
3-5: aanzienlijke intensiteit van de stralen en dus zonnebescherming ( crème, t-shirt, hoedje, etc.)
6-7: hoge intensiteit van de stralen, dus smeer zonnecrème, draag een t-shirt, een hoedje, etc.
8 -11+: heel hoge intensiteit van de stralen, vermijd blootstelling en activiteiten buitenshuis.