Caudalie

Caudalie: krachtige werkingstoffen en essentiële oliën

Historiek


Caudalie is een Franse cosmeticafirma opgericht in 1993 in de streek van Bordeaux te midden van de wijngaarden.
Hun aanvankelijke reeks van drie producten, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een volledig verzorgend gamma. Het bedrijf kent zowel nationaal als international een toenemend succes, omwille van zijn zeer unieke formules en specifieke filosofie.
De naam Caudalie is uiteraard een term uit de wijnbouw. Het is namelijk de meeteenheid van de tijd dat aroma's van de wijn na het proeven in de mond aanwezig blijven. Eén seconde is één Caudalie.
Als kers op de taart richtten ze bij Caudalie in de loop van de jaren een aantal Spa's op. Hier kun je in betoverende en unieke kaders genieten van de weldadige werking van de wijngaarden en zijn druiven.

Dat is in een notendop het geheim van Caudalie. Wat resulteert in een zeer uitgebreid gamma, met een gepaste verzorging voor elk huidtype:

Droge huid: de meest belangrijke storende eigenschappen van een droge huid - een gebrek aan vetten, te weinig vocht en een trekkende huid - worden maximaal gecompenseerd.

Vette huid: talgregulerende en zuiverende planten extracten brengen het overtollige talg weer in evenwicht.

Normale huid: de microcirculatie van de huid wordt bevorderd. Het steunweefsel van de huid nl. het collageen en elastine worden optimaal beschermd tegen de vrije radicalen uit de omgeving.

Gevoelige huid: druivenwater is rijk aan hydraterende polysachariden en mineralen en heeft een onmiddellijk kalmerend effect op de huid.

Producten tegen huidaandoeningen en pigmentvlekken

Bij Caudalie hebben ze een reeks producten die Resvératrol bevatten. Een stof die de celvernieuwing versnelt, huidveroudering bestrijdt en de huid weer een jeugdig en strak uiterlijk geeft.
Hun meest succesvolle gamma is gebaseerd op Viniferine. Deze molecule vervaagt pigmentvlekken aanzienlijk en voorkomt nieuwe vlekken. Gevolg: je teint wordt effen en helder.

Andere verzorgingsproducten

Om het Spa-gevoel ook thuis te hebben, heeft Caudalie een hele reeks verzorgingsproducten voor het lichaam.
  

Naast heerlijk geurende douchegels, hand- en lichaamsverzorging en fris geurend water hebben ze eveneens afslankende en huidverstevigende producten.

De zorgvuldige filosofie van Caudalie

Wat maakt deze Franse cosmeticafirma zo bijzonder?

"In 1995 zijn de oprichters van Caudalie, Mathilde en Bertrand Thomas, in de streek van Bordeaux gestart met drie producten. Zoveel jaar later bieden ze een volledig verzorgend gamma aan, met groeiend internationaal succes. En dat allemaal dankzij hun specifieke filosofie."

En wat is die filosofie dan precies?

"Wel, er zijn drie grondpijlers. Respect voor de huid en de omgeving, een bewezen werking en een natuurlijke oorsprong. Zo vind je bijvoorbeeld geen enkel bestanddeel van dierlijke oorsprong. Ze testen hun eindproducten ook niet op dieren, maar op vrijwilligers onder dermatologische controle. En hun werkstoffen willen ze liefst zo natuurlijk mogelijk."

Over welke stoffen gaat het hier?

"Eerst en vooral over polyfenolen uit wijnstokken en druiven. Deze hebben een antioxiderende kracht. En dan heb je nog verzorgende oliën zoals jojoba-, amandel-, sesam- en druivenpitolie. Voeg daarbij de heerlijk geurende essentiële oliën van munt, jasmijn, ylang-ylang, sandelhout… en je hebt de essentie van Caudalie."